Legionellapreventie | Risicoanalyse en beheersplannen installaties

In koelinstallaties moet de aangroei van legionella en daarmee het risico voor de gebruiker tot een minimum worden beperkt. Niet voor niets heeft de overheid de regels voor bedrijven met aërosolvormende installaties zoals koeltorens, verdampingscondensors en luchtbevochtigers aanzienlijk aangescherpt.

Aquacare kent de wet, de regels en de wegen op het gebied van legionellapreventie. We hebben jarenlange ervaring in het maken van de benodigde risicoanalyses en beheersplannen die sinds 2004 verplicht zijn. Uiteraard kunnen we hier ook effectief vervolg aan geven. Bijvoorbeeld bij het legionellaveilig ontwerpen, uitvoeren, beheren en onderhouden van natte koeltoren- en luchtbevochtigingssystemen.

Integrale legionellapreventie

Groot voordeel is dat Aquacare inzet op integrale legionellapreventie en -beheer en daarvoor alle noodzakelijke disciplines in eigen huis heeft. Daarmee heeft u één aanspreekpunt, voorkomt u geschuif met verantwoordelijkheden en bespaart u kostbare tijd. Dat alles ziet u terug in zowel het systeem als op de balans.

Op het gebied van legionellapreventie biedt Aquacare u:

  • Legionella-analyses
  • Risico-inventarisaties en beheersplannen
  • Waterbehandeling
  • Desinfecteren en reinigen
  • Mechanisch onderhoud systemen

Legionellapreventie van a tot z

Normaliter wordt legionellabeheer van koeltorens door meerdere partijen uitgevoerd. Deze versnippering leidt vaak tot geschuif met taken en verantwoordelijkheden. Daar wordt u niet beter van, laat staan uw systemen. Omdat wij als een van de weinigen in Nederland onze krachten bundelen, kunnen we ook onze verantwoordelijkheid nemen. Bovendien heeft u slechts één aanspreekpunt, waardoor u sneller kunt schakelen met alle voordelen van dien.

Aquacare is u verder graag van dienst bij:

Advies en ontwerp

Bouw, installatie en implementatie

Controle, beheer en onderhoud

Chemische en mechanische reiniging

Advies en ontwerp

Waterbehandelings-chemie

Waterbehandelings-apparatuur

Wateranalyses

Legionella-analyses

Opstellen legionella-beheersplan

Chemisch reinigen

Mechanisch onderhoud

Graaf van Solmsweg 58
5222 BP  ’S-HERTOGENBOSCH
T: +31 (0) 73 624 71 71
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.