In de running voor prestigieuze Amerikaanse waterprijs

Voorop blijven lopen in waterbehandeling is een kwestie van continu innoveren. En dat is wat we doen. Met ons eigen research & development-team en nauwe contacten met de wetenschap. In eigen land, maar ook ver daarbuiten. Zo zijn we met een doorontwikkeling van ons product BiOPhree® doorgedrongen tot de top vier van de prestigieuze Amerikaanse George Barley Water Prize. Een prijs die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor het fosfaatprobleem in het algemeen en een oplossing te vinden om giftige algengroei uit de Amerikaanse Everglades te stoppen.

Nadenken over morgen

De Everglades is een immens subtropisch moeraslandschap in Florida, dat op de Werelderfgoedlijst staat en in 2010 verklaard is tot Bedreigd Werelderfgoed. Maar de ‘Water Prize’ gaat verder dan alleen het fosfaatvrij maken van water. Het gaat om een andere manier van denken en omgaan met een van de grootste uitdagingen van nu, namelijk toekomstige generaties verzekeren van schoon water. Maar liefst 104 bedrijven en universiteiten wereldwijd dongen mee naar de prijs. En twee jaar en drie fases verder, kwamen de vier finalisten uit de bus. Zij gaan nu in de vierde en laatste fase de door hen voorgestelde oplossingen testen.

Doorontwikkeling

De oplossing van Aquacare gaat onder de naam ‘Green Water Solution’ door het leven. Het is een doorontwikkeling van het reeds eerder door ons geïntroduceerde BiOPhree®. Een proces dat zich richt op het verwijderen van fosfaten uit (afval)water. Met Green Water Solution zijn wij een van de weinige partijen ter wereld die in staat is fosfaat te verwijderen op een zodanige manier dat het restmateriaal herbruikbaar is in de vorm van bijvoorbeeld kunstmest. Echte circulaire economie dus.
Dankzij BiOPhree® weten we bovendien exact welke resultaten dit oplevert. En omdat onze ‘schone’ techniek betaalbaar, schaalbaar en toepasbaar over de hele wereld is, maken we een goede kans. In de Baltische Zee hebben we bijvoorbeeld onlangs ook al een prijs gewonnen met dezelfde oplossing. En dichter bij huis, in Nederland, passen we de techniek toe om op een milieuvriendelijke manier koeltorens te behandelen en vrij te houden van biologische groei.

Aquacare is u graag van dienst bij:

Advies en ontwerp

Bouw, installatie en implementatie

Controle, beheer en onderhoud

Chemische en mechanische reiniging

Legionellapreventie

Advies en ontwerp

Waterbehandelings-chemie

Waterbehandelings-apparatuur

Wateranalyses

Legionella-analyses

Opstellen legionella-beheersplan

Chemisch reinigen

Mechanisch onderhoud

Graaf van Solmsweg 58
5222 BP  ’S-HERTOGENBOSCH
T: +31 (0) 73 624 71 71
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.